Ostolakossa 2022: Tammikuun tyhjät

Sovin vuodenvaihteessa itseni kanssa etten ostaisi uutta kosmetiikkaa ennen kuin saan nykyisiä kulutettua loppuun. Tammikuun aikana onnistuin tyhjäämään peräti 24 tuotetta! Mainittakoon että valtaosa on ollut purkinjämiä joita syystä tai toisesta en ole saanut kulutettua kokonaan. Niistä oli helpointa aloittaa ja olen todella tyytyväinen tähän saavutukseen. Moni näistä on pölyttynyt itsekseen vieden turhaan tilaa ja oli aikakin käyttää loppuun. Hankin myös jonkun verran kosmetiikkaa kirpputoreilta kuten hiustuotteita tai suihkusaippuoita, jos esimerkiksi tulee vastaan jotain mitä haluan kokeilla mutten ole raaskinut ostaa täyteen hintaan, joten osa näistä on hankittu vajaana mikä myös selittää tyhjentyneiden suuren määrän.
 
Aloitetaan hiuspesutuotteista jotka jostain syystä ovat kaikki oransseja. En tiedä miksi, mutta huvittava yksityiskohta josta piti mainita erikseen.

Erittäin Hieno Suomalainen Appelsiininkukka & Vehnä Shampoo ja hoitoaine
EHS on todella hyvä kotimainen perustuote jokaiselle. Käytin merkkiä joskus uskollisesti vuosikausia, mutta nykyään vähemmän. Kokeilen silti todella mielelläni heidän uusimpiaan, mutta en tiedä tai osaa sanoa täyttääkö ne purkkiin kirjattuja lupauksia. Tämä sortti lupasi tuuheutta johon en kiinnittänyt erikseen huomiota. Edullinen, silikoniton, miedontuoksuinen ja kelvannee koko perheelle. Tuskin kuitenkaan ostan uusiksi. Kaiholla yhä odotellen että tuovat hunajahoitoaineensa takaisin.

L'oreal Elvital Dream Length hoitoaine
Tämän hankin yksinomaan siihen että jemmassa on hoitis jolla saan tarpeen tullen avattua pahimmat takut päästä. Tavalliseen käyttöön tämä on minulle liian raskas ja tekee tukasta todella liukkaan, mutta se toimii siksi hyvin tupeerausten ja takkujen selvittelyyn. En kuitenkaan osta uusiksi ellei tule todella akuuttia tarvetta saada hiukset selvitettyä, mutta siihen kelpaa oikeastaan mikä hyvänsä silikoninen markettihoitis.

Schwarzkopf Summer Repair 3in1
Tämä oli ilmeisesti kesäkausituote joka tarttui tarjouksesta mukaan lupaillen että sitä pystyy käyttämään sekä hoitoaineena, hiusnaamiona ja jätettävänä. Tuubi oli melko pieni ja tuote aika mitäänsanomaton, kokeilin kertaalleen joka tarkoitukseen muttei säväyttänyt erikseen.

Cien Nature's Beauty Argan Oil hoitoaine
Tästä Lidlen hoitoaineesta olen kirjoittanut tänne jo aikaisemmin ja sen voi lukea tästä. Tämä on lempparihoitiksia ja ostanen ehdottomasti uusiksi, ei siitä sen enempää.

Jatketaan hiustuotteilla, mutta siirrytään muotoiluun ja sen sellaiseen.

Bonacure Moisture Kick kosteuttava hiussuihke
Tämä lienee jonkinlainen kulttituote koska kuulin tästä jo vuosia sitten ja kokeilin vasta kun löysin kirpputorilta. Se tekee mitä lupaa ja pullossa riittää tavaraa. Jos etsii kosteuttavaa suihketta hiuksiin joka myös hieman selvittää niin tämä on oikein hyvä.

Le Petit Marseillais Argan jätettävä hoitoaine
LPM on ranskalainen klassikkobrändi jota ei Suomesta taida löytää. Tykkään Ranskassa käydessäni hankkia näiden tuotteita joista enimmäkseen olen kaikista pitänyt. Tämä jätettävä kuitenkin ei ihan lunastanut, niinkin paljon kuin rakastan tämän tuoksua, se jätti hiukset usein rasvaisiksi vaikka käytin todella vähän kerralla. Sopinee paremmin jollekin jolla on kuivemmat hiukset muttei tätä taida olla heillä enää edes myynnissä. Jos kyseinen brändi tulee vastaan niin antakaa tilaisuus.

Batiste Luxe kuivashampoo
Batisten kuivashampoot on hyviä, ne kuluu ehkä turhan nopeasti ja siksi usein hankin Lidlen vastaavan tilalle joka on hieman edullisempi. Batisten kuivashampoot ovat silti hyviä.

Siirrytään vartalotuotteisiin:

Rakastan kaikkea inkivääristä ja tämä oli aivan ihana suihkusaippua. Koostumus öljyisempi kuin perinteinen nestemäinen saippua ja tuntui käyttäessä todella hyvältä. Tällä oli myös ihastuttavan mieto inkiväärinen tuoksu, todella luonnollinen. Tätä voisin harkita hankkivani uusiksi, mutta haluan siirtyä palasaippuoiden käyttöön joten ei ihan heti ole ostoslistalla.

Loput kolme tuotetta kuvassa käyn nopeasti läpi: 
-Ensimmäisenä joku täysin satunnainen halpis suihkusaippua jonka piti tuoksua vaahtokarkeilta. Ei tuoksunut, pesi puhtaaksi, mutta ei mitään erityistä.
-Toisena Lidlen Cien käsienkuorintavoide joka oli mielestäni aivan turha ja käytin loppuun hirveällä vaivalla. En ymmärrä tuotteen pointtia, ei ollut erityisen kuoriva eikä pesevä. Kiitos seuraava.
-Avonin mango vartalotuoksu joita tulee välillä bongailtua kirppiksillä. Tuoksui mangolta, pidin.

Delia Good Foot jalkavoide
Aikoinaan Tokmannilta hankkimani jalkavoide. Tuubi on valtava ja sen käyttäminen loppuun kesti ikuisuuden. Edullinen ja ihan ok. Tykkään silti enemmän muista jalkavoiteista.

Yves Rocher on myös ranskalainen klassikkobrändi, olen lähinnä näiden vartalovoiteita käyttänyt ja pidän todella paljon. Etenkin näiden vaniljaversio on suosikkejani. Tämä tulee isossa pumppupullossa, tuoksuu ihanalta ja imeytyy todella hyvin. YR omistaa usein todella hyviä tarjouksia jolloin kannattaa tehdä tilauksen että saa parhaan diilin.

Tämä oli aivan ihana jos tykkää banaanintuoksusta. Iso riittoisa purkki, mielestäni edullinen laatuun nähden. Löysin Tokmannilta joskus ja hankkinen varmasti uudestaan jos kohdalle osuu. 

Cien Skin Foodies kiinteyttävä vartaloseerumi
Lidlen säännöllisesti valikoimaan palaavan tuotesarjan vartaloseerumi joka lupaa kiinteyttämistä. Tuli hieman mieleen Garnierin Body Tonic vaikka pidän jälkimmäisestä enemmän. Jätti ihon hieman tahmeaksi mistä en pidä. Ihan okei edullinen vartaloseerumi jos sellaista etsii. Tehoista en sano mitään, en oikein usko näihin.

Satunnaisia kasvotuotteita:

Kosteuttava voidenaamio. Käytin tätä usein saunassa ollessa ja tuntui toimivan hyvin. Tämänkin nappasin jostain tarjouskorista mukaani, ihan hyvä mieto voidenaamio. Saatan hankkia uusiksi jos tulee vastaavanlainen tarjous eteen.

Geelimäinen läpinäkyvä Aloe Vera kasvonaamio, ei siihen lisättävää. Auringossa olemisen jälkeen varmasti mukavan viilentävä. Ei tule ostettua uudestaan.

Pirkka Face puhdistusemulsio
Peruspirkka. Edullinen puhdistusemulsio meikinpoistoon. Tuoksui sellaiselta perinteiseltä käsivoiteelta jota ilmankin olisi pärjännyt. Ihan ok hätävara. En tätäkään osta uusiksi.

Aasialainen brändi ja tuli lahjaboksin mukana. Tämän tyyppiset puhdistusvaahdot tulee tuubista ulos voiteena ja jollain hienolla tekniikalla saadaan vaahdotettua mutten ole siinä kovin taitava joten jäänee hankkimatta kunnes se selviää. Ihan pätevä putsari mut ennytiiä.

ELF Poreless Putty Primer meikinpohjustaja
Todella hypetetty tuote ja korkkasin toisen purkin tämän loputtua. Hyvä meikinpohjustaja ilman liukasta silikonista fiilistä iholla. En tiedä kuitenkaan onko hypen arvoinen kun en kauheasti pohjustajia ole aikaisemmin käyttänyt. Suomestakin löytyy mut selkeästi kalliimpaan hintaan. Sanoisin että anna mennä jos etsii jotain tällaista.

Tämmöne tuli joskus Glossy Boxin mukana, sivuilla näyttää hinnaksi 20 dollaria jota on vaikea uskoa. Ihan tavallinen läpinäkyvä huuliöljy joka ei kosteuttanut yhtään paremmin kuin Bepanthen. Ohi.

Cien Pomegranate silmänympärysvoide
Lidlen luonnonkosmetiikkaa. Edullinen silmänympärysvoide, ennemmin hankkisin Cien Q10 version. Taitaa olla pari euroa tuubi ja oikein riittoisa. Jos haluaa käyttää voidetta silmän ympäryksillä erikseen ei mielestäni kannata katsoa Lidlen juttuja ihmeellisempää. 

Essencen ripsivärit on muutamia euroja kappale eikä mielestäni mascaraan tarvitse sen enempää laittaa. Tässä oli tosi iso harja ja minulle turhan sotkuinen. En saanut tätä käytettyä loppuun, mutta se alkoi olemaan sen ikäinen että siitä oli luovuttava. Itsellä tämä sai toisen silmän vuotamaan koska olen suht herkkäsilmäinen joten en hanki tätä uudestaan. Aika moni mascara saa silmän vuotamaan joten sopivan löytäminen on hieman haastavaa.

❅✦❅

Loppusanoiksi, tosiaan yllätyin kuinka paljon tavaraa sain siivottua nurkista pois kuukauden aikana. Veikkaankin ettei tässä kuussa tule yhtä vaikuttavaa saldoa. Oman kokoelmansa shoppaaminen on hauskaa ja kuten tuli huomattua aika harva juttu teki vaikutusta. Vähemmälläkin pärjää oikein hyvin kunhan ne on vain sellaisia joiden käyttämisestä saa iloa. Olen silti tosi tyytyväinen että sain ison kasan pois koska eivät olleet sellaisia joita olisi kehdannut tarjota eteenpäin. Tämä oli todella hyvä aloitus. Etenemme näin!

Comments