Vuoden 2023 tyhjentyneet - ja vähän tämänkin vuoden

66 tyhjää tuotetta koko vuodelta 2023 ja vähän helmikuultakin. 

Blogi vietti hiljaiseloa viime vuoden, mutta koko aika laitoin sivuun tyhjiä tätä päivitystä ajatellen. Tällä kertaa en jaksa käydä yksitellen kaikkia tuotteita, mutta mainitsen mitkä erottui selkeästi edukseen ja mitä en suosittele lainkaan. 

Ostolakossa 2022 loppusaldoksi tuli 166 joten vuonna 2023 tyhjeni peräti 100 (!!) tuotetta vähemmän. Suurin osa silloin tyhjentyneistä oli purkkien jämiä joita oli suhteellisen helppo kuluttaa pois, mutta ero on silti huomattava ja haluan läpi käydessä hieman arvioida miksi niin on. Miten omat tottumukseni ovat muuttuneet tai vakiintuneet? Olenko vain laiskuuttani käyttänyt tuotteita vähemmän? Mikä on paremmin ja huonommin entiseen nähden? Miten tästä eteenpäin?

Selkein ero näkyy suihkukategoriassa. Viisi vartalokuorintaa ja vain yksi suihkusaippua. Siirryin käyttämään palasaippuoita vartalon pesuun enkä näe palaavani entiseen. Suklaakekseiltä tuoksuva Dopin suihkusaippua on hankittu reissussa ja tuoksuvalikoima on herkullinen. 

Vartalokuorinnoista Revuelen muistutti enemmän perinteistä suihkusaippuaa, tuoksu oli hyvä. Pinkissä purkissa oleva kuorinta tuoksu karkeilta, mutta koostumus oli aivan hirveä ja teki tuotteesta melkein käyttökelvottoman. Sencen ja Ziajan kuorinnat hoitivat asiansa.

Isoin kategoria oli kasvotuotteet. The Ordinaryltä AHA30%+BHA2% kuorintaneste on turhan vahva omalle naamalle, mut vartalolle kuten jaloille erinomainen ja uus pullo on jo korkattu. Samoin TO:lta Caffeine solution 5%+EGCG on ihan pätevä ja riittoisa silmänalusseerumi. TO:n Retinol 1% in squalane on hyvä retinoli aloittelijalle ja TO:n Resvevatrol3%+Ferulic acid3% on ollut tosi hyvä yhteiskäytössä C-vitamiinin kanssa. Jälkimmäinen on näistä se jota hankkisin ehdottomasti uusiksi. The Ordinaryn glykolihappo kasvovesi on monelle jo klassikkotuote joka on oikeastikin hyvä, mutta kokeilussa nyt muita merkkejä.

Normalista hankittu Pure&Care EGF seerumi ruskeassa pipettipullossa ei säväyttänyt erityisesti.

Cosrx etanaessence, Lumene hellä kasvovesi, Locobase repair voide, Bepanthen ja Avitcid 0.05% on kaikki luottotuotteita joita hankin uudestaan ja uudestaan.

Coxir hyalyronihappoemulsio ja-seerumi on kumpikin oikein päteviä, etenkin emulsiosta pidän.

Natura Siberican kasvonaamiot käytin vaivalla pois vaikkei niissä sikäli ollut vikaa, en ole vain nähnyt tarvetta erikseen kasvonaamioille ja jatkossa en hankkine uudestaan.

Kolme aurinkorasvaa kasvoille joista vakituiseen käyttöön on jäänyt Revuelen spf50. Lumenen mineraaliaurinkovoide oli ihan ok, mutta turhan rasvainen omalle iholle. Kolmatta ei taideta edes myydä enää.

Misellivesiä kuluu tasaisesti. Aistiherkkyyksistä johtuen käytän ensisijaisena kasvopesuna, siitä ei ole aiheutunut ongelmia. Suihkussa pesen naaman perusteellisemmin. Näissä ei ole juurikaan eroa.

Avrilin cleansing oil sulatti meikin ookoo, Lumenen kasvopesu ihan jees ja Natura Siberican puuterikuorinta sekin ihan okei vaikken hankkisi uudestaan.

Kaksi kynsialakanpoistoainepurkkia, toimii kuten pitää. Yks kynsinauhaöljykynä josta en liiemmin pitänyt vaikka pakkaus tuntui ajatuksen tasolla kivalta. Joku perus sensitive dödö jota en hankkis uusiks.

Kolme käsirasvaa joista Lidlen banaanintuoksuinen oli mun lemppari. Kaks jalkavoidetta joista Revuelen oli parempi, Pisaran oli aika huono. Instituto Espanolin Aloe Vera vartaloöljy tuoksuu vahvalle enkä siksi hankkisi uudestaan, mutta saman sarjan kookosversio on ihan best. 

Vartalovoiteita kului suhteellisen vähän ja aionkin skarpata niiden osalta tänä vuonna. Yves Rocherin vaniljavoide on tuttu ja turvallinen, Pisaran marjaisa voidetuubi oikein hyvä edullinen vartalovoide, Lidlen joku kultavoide oli aika mitäänsanomaton ja Advanced Clinicalsin Retinolvoide vartalolle on jotain mitä näkisin hankkivani uusiksi.

Hiusosastolla ei tapahdu kummia. Herbinan syväpuhdistava on erinomainen, Pisaran hamppuhoitoaine ihan kelpo, XZ:n hyaluronihappohoitista hankin hiljattain uusiksi, Giovannin 2chic keratiinihoitoaine on ihan ok vaikken enää uusiks ostaisi ja kaks hiusvärihoitista kului kans loppuun. Garnierin banaani lamellivesi jäänee jatkossa hyllyyn ja Tony&Guyn kuivashampoo haisi ihan hirveältä.

Lidlen suosikkishampoo ja-hoitoaineita kului yhteensä viisi kappaletta kutakin. Poistohyllystä hankittu Garnierin vastaava hoitis toimi selvittävänä hoitoaineena. Yritän katsella hyvää palashampoota jatkuvaan käyttöön, mut muutoin en näe vaihtavani noita muuhun. 

Meikkejä kului melko vähän. Parhaiksi luettelen Essencen silmänrajauskynän, Fitmen ja Catricen peitevoiteet ja kulmien värjäysvärin joka oli mielestäni riittoisa.

Loppusanat

Hei edistystä! Lempparit selkeästi vakiintuneet ja purkkien määrä on vähentynyt lähes 2/3. Tässä on tosiaan myös tämän vuoden tammikuulta ja vähän helmikuultakin. Enempi kaipaisin säästöpakkauksia joistakin suosikeista ja tyhjennettäviä riittää joka osastolta. En aio hamstrata tänä vuonna tyhjiä purkkeja suotta nurkkiin ja aktivoidun etenkin vartalovoiteiden osalta. Jos onnistun löytämään hyvän palashampoon saisin vähennettyä shampoopurkkien määrää kuten olen onnistunut suihkusaippuoiden osalta. Kosmetiikka-addiktio tuntuu näiden lukujen valossa hallittavalta. Hyvää alkanutta vuotta näin jälkikäteen!

Comments