Kauneustavoitteet 2023 + Eteenpäin luovutettuja tuotteita

 
Edetään jo yli puolen välin helmikuuta, silti koin aiheellista täsmentää mitä tälle vuodelle on luvassa kauneuden, kosmetiikan ja blogin suhteen. Viime vuoden "ostolakossa" oli haasteena kuluttaa mahdollisimman monta purnukkaa tyhjäksi sekä päivittää tänne edistymistä lyhyin arvosteluin ja saatesanoin. Yhteenlaskettu tulos oli viimeisin postauksen mukaan 166 kappaletta tyhjentyneitä, mutta varmasti joitakin tippui laskuista. Silti, tulos on huikea ja samalla hämmentävä. Kuten aiemmin olen jaksanut mainita, kokoelmassani oli paljon purkinjämiä joiden tyhjentäminen ei ollut yhtä vaikeaa kuin täysinäisten kuluttaminen. Ostolakko ei muutenkaan ollut täysin ehdoton ja hankin toisinaan täydennyksiä. Heräteostoksia tuli tehtyä, mutta selkeästi vähemmän kuin muina vuosina. Tavoite oli kartoittaa omia tottumuksia ja suhteellistaa kuluttamistaan. Rakkaudesta kosmetiikkaan en aio koskaan päästä yli, se on rakas harrastus vielä pitkään.
 
En ajatellut tälle vuodelle ottaa samanlaista haastetta alle vaikka tyhjennysoperaatiot jatkuu entisellään, haluan jatkaa niiden päivittämisestä täällä. Huomio on siirtänyt kiintopistettä - haluan kehittää ja ylläpitää itselleni mahdollisimman tehokasta ihonhoitorutiinia samalla pelkistäen sitä niin kestäväksi kuin mahdollista. Tarkoittaen hyviin aktiiviaineisiin panostamista kuten C-ja A-vitamiini, pakkauksettomien tuotteiden suosiminen, kotitekoinen kauneudenhoito ja paluuta hyviin perustuotteisiin. Ihoni tarpeet ovat selkeästi muuttuneet ja haluan ottaa ne paremmin huomioon.

Olen viime aikoina kiinnostunut eri kulttuurien kauneustottumuksista ja kosmetiikasta, tuoksuissa minua viehättää enemmän luonnolliset tuoksut kuten eteeriset öljyt ja kukkaisvedet, apteekkien perustuotteet, palasaippuat ja-shampoot ja kauneuteen liittyvät hyvät elintavat. En välitä omistaa valtavaa tuotekirjoa (ellen taas joudu kuukausiksi karanteeniin) ja tunnen suurempaa mielihyvää kun saan käyttää keskeytyksettä lemppareitani. Sen myötä olen huomannut, että monia tuotteita on ollut enemmänkin 'hauska käyttää' kuin niistä olisi ollut suuremmin hyötyä. Olen tipahtanut taas kerran ihanasti ainesosien ihmeelliseen kaninkoloon ja tuntuu, että ihoni voi ja näyttää paremmalta kuin mitä se on koskaan aiemmin. Haluan paljastaa kaikki salaisuuteni! 
 

Ennen suuria paljastuksia ja pikkutarkkoja listauksia; tässä tuotteita joita päätin luovuttaa eteenpäin äidilleni. Ne eivät sopineet minulle syystä tai toisesta ja hänellä sattui olemaan hiljan synttärit. Enimmäkseen kasvonaamioita, yksi meikkivoide, yksi seerumi ja kasvoöljy. Osa tuotteista on lähes täysiä ja yksi kokonaan käyttämätön. Vaikka välillä tuntuu että tulee hankittua turhaan, niin toisaalta niiden antaminen lahjoina on minulta eräänlainen rakkauskieli. En koe ettei tuote menisi tarpeeseen tai on hankittu suotta jos voin lahjoittaa jollekin joka sitä arvostaa. Olen myös hyvä tarjoushaukka että maksan usein murto-osan alkuperäisestä hinnasta, joten sekään ei lannista.

Natura Siberican kuoriva-ja energisoiva-kasvonaamio tuoksuu kumpikin ihanilta ja niitä oli alkuun kiva käyttää. En kuitenkaan käytä kasvonaamioita niin usein kuin ennen, kun olen alkanut käyttää vahvaa A-vitamiinivalmistetta tositarkoituksella. Kaikenlainen kuorivuus ei sen kanssa ole tarpeen ja jopa haitaksi. Tretinoin, eli reseptillä saatava A-vitamiini, on niin vahvaa etten halua herkistää ihoani yhtään enempää kuorinnoilla ja aina kun olen kokeillut olen katunut. Energisoiva kasvonaamio taas kihelmöi iholla ja tuntuu raikkaalta, mutta koin senkin  herkistävän tarpeetta ja siksi luovun. Mustassa tuubissa oleva savinaamio on tullut näytteenä tilauksen mukana enkä juuri huomaa tarttuvani savipohjaisiin kasvonaamioihin ollenkaan jostain syystä.

Sama homma silmänalusille tarkoitettujen tuotteiden kanssa. Olen havainnut riittävän unensaannin, alkoholin välttämisen, kosteuttavien silmätippojen ja veden juomisen olevan niille tehokkaampia. Olen onnekas etten kärsi kovin tummista, turvonneista tai kuivista silmänalusista luontaisesti.  

Everydaze hydrogel-laput silmänalusille vat sisällysluetteloltaan vakuuttavat ja tuntuivatkin ihanilta jääkaappikylminä silmien alla. Ei huono tuote ollenkaan. Näkisin hyvin hankkivani uudestaan jos tulevat joskus vastaan ja kohtaa sen hetkisen tarpeen kanssa. Annoin äidille loput käyttöön koska muuttoni myötä uusi jääkaappini on nykyään liian kaukana enkä ikinä muista käyttää niitä. Olennaista on että tuote tulee käytetyksi toimiakseen ja näilläkin on parasta ennen päivä. Natura Siberican silmänalusnaamion kanssa sama ongelma.

Lumenen CC-meikkivoide sävyssä light on ollut vakikäytössä vuosikaudet. Luottotuote johon olen palannut yhä uudestaan. Useimmin hankin tuplapakkauksena kaupasta ja ollut siihen tyytyväinen. En kuitenkaan enää juuri käytä meikkivoidetta. Liekö ihostani tullut kuivempi vai mieltymykseni vaan muuttuneet, en kaipaa meikkivoidetta naamalle kun riittää sävytetty aurinkovoide ja silaus peiteväriä. Annoin tuplapakkauksen kakkostuubin äidille jonka tiedän pitäneen samasta meikkivoiteesta aiemmin.

Lumenen Sisu Urban Antidotes seerumi ja kasvoöljy löytyivät aikoinaan alelaarista. Tuotteet tuoksuvat ihanan metsäisiltä ja olivat käytössä oikein hyviä. En silti onnistunut lisäämään niitä luontevasti rutiiniin ja ne istuivat tylsästi käyttämättöminä peilikaapissa. Hyviä tuotteita varsinkin näin talvella kuivalle iholle ja muutenkin kehuttuja, uskon äidin löytävän niistä enemmän iloa itselleen.

Heitin vielä joukkoon Formula 10.0.6 kuorivan AHA-ja C-vitamiininaamion jonka hankin aikoinaan cittarista. Halusin kovasti pitää tästä, mutta se tuntui herkistävän ihoani ja tuntui ikävältä naamalla vaikken koe että ihoni säikähtää helpolla. Saattaanee liittyä A-vitamiinin käyttöön ja päätin luovuttaa äidille jos hällä olisi parempi onni tän kanssa.

<< ♡ >>

Näin etenemme. Lisään vielä tavoitteeksi tälle vuodelle itseni hyväksyä täysin kosmetiikan ja kauneudenhoidon olevan erityiskiinnostukseni kohde, eikä siinä ole mitään syytä hävetä tai kyseenalaistaa. Jos haluan lukea loputtomasti artikkeleita uusista kiinnostavista aktiiviaineista tai katsoa eri tuotteiden arvosteluvideoita päiviä putkeen, niin sallin itselleni sen. Siinä ei ole mitään pinnallista vaikka nopealla silmäyksellä voisi vaikuttaa. Mikäli koen tämän tärkeäksi tavaksi rentoutua ja uppoudun unohtuen sen pariin pitkiksi ajoiksi, niin aivan ihanaa. Se että kiinnostukseni kohde on miellettävissä vahvan femiiniseksi, ei tee siitä aliarvioitavaa tai, kokea itseni kohdalla syvän rakenteellisella tasolla sen olevan merkityksetöntä ajanhukkaa. Tavoitteeni on eheyttää minäkuvaani siltä osin, etten määritä itseäni ennakkoluulojen kautta uskomaan olevani vähemmän kun löydän erityisen mielenkiinnon kohteestani iloa ja nautintoa. Kauneus ja kosmetiikka ei määritä luonnettani tai kuinka arvotan muita ympärilläni. Harrastukseni ei paljasta muille kuinka näen itseni muihin vertautuen. Kauneus on vain tiedettä ja minä aivan hirveä nörtti.

Comments