Ostolakossa 2022: Talven tyhjät ja loppusanat

Olen viivytellyt vuoden viimeisten tyhjien kanssa kunnes muuttostressi lievittyy. Tuotteiden käyttö on jäänyt muuttamisen takia vähemmälle senkin vuoksi että puolet purnukoista on työhuoneella odottamassa hakemistaan. Punnitsin käsissäni pinkkiä muovikassillista tyhjentyneitä ja huokaisin ensin syvään, sitten kuvia ottaessani tajusin että kertyneet alkavat yhä enemmän toistaa itseään. Tämä tarkoittaa suosikkien vakiintuvan ja herätehankintojen vähenemistä. Voin siis vihdoin harkita uudelle vuodelle uutta tavoitetta, "ostolakko" ei siis jatku entisellään mutta ostamiset teen jatkossa harkitummin. Kosmetiikkaan ja sen hankkimiseen liittyy itsellä paljon tunteita, se oli selkeästi pahimpina pandemian aikoina turvasatama ja nopean tyydytyksen lähde. Tuntui paremmalta hankkia hyvältä tuoksuva tuote kuin pussillinen irtokarkkia. Itsensä puunaaminen toimi eheyttävänä eskapismina silloin kun kollektiivinen huoli oman ja muiden terveydestä oli eniten pinnalla. Luovutin melko paljon itselleni selkeästi sopimattomia tuotteita eteenpäin lahjoina kuin ojentaen läheisille samaa turvaa mitä itse niiden avulla saavutin. Monille sijoitus kosmetiikkaan on kynnyksen takana, joten annoin pois mielihyvin niille joita se tuntui eniten piristävän. Kaikista luovutuksista en onnistunut pitämään kirjaa, mutta se alkoi tuntua toissijaiselta, tärkeimmäksi tuli itse luopuminen.

Kuluneet kuukaudet ovat olleet kauneudenhoidon suhteen vähemmän aktiivisia, mutta kun blogia selaa taaksepäin ilmenee ettei ole mitään syytä lannistaa siitä itseään. Toiminta on itseeni jo niin syvälle ohjelmoitua että palaan siihen luontaisesti kunhan tunnen olevani turvassa ja stressitasoni ovat tasaantuneet, muutto on rankkaa kullekin ja itselle lyhyessä ajassa tapahtuneet suuret muutokset vievät kaikki marmorikuulani kerralla. Silloin on tärkeintä ottaa aikaa itsensä lataamiseen ja luottaa että ennen pitkää palaan takaisin sen pariin. Itsestään huolenpito on seurausta siitä kun tuntee elämänsä olevan paremmin hallinassa ja välillä täytyy varautua jaksoihin jolloin energian täytyy riittää perusasioista suoriutumiseen. Se on ihan okei.

Ihmeemmin en jaksa näitä nyt eritellä ja linkata. Biozellin rakennesuihke on hyväksi todettu ja toistuvasti tarpeeseen uusiksi hankittu. Samoin Bioplex-sarja on mainittu aiemmilla suosikkilistoilla, tosin en näe hankkivani niitä heti uusiksi sillä kemiallisen hiusvärin vaihtaminen kasvivärjäykseen tuntuu toimivan yhtä hyvänä rakennepaikkaajana.

XZ rakennetta antava hoitosuihke oli perushyvä, mutta jatkossa hankkinen jotain selvittävämpää. Saman merkin omenahiushuuhde on hyvä hellä pesuaine hiuksille kun haluaa huuhtoa tujumpien naamioiden jäämiä hiuksista pois, mutta jatkossa luotan perinteiseen etikkahuuhteluun joka ajaa saman.

Lidlen Cien tuotteista on kierrossa samat tutut vanhat. Ravitseva shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio yhä ykkösinä ja tummille hiuksille sopiva kuivashampoo toimii edelleen.


Misellivettä kuluu tasaiseen tahtiin, laaduissa ei ole mielestäni kauheasti eroja. Mitä isompi säästöpullo kerralla sen parempi. Keskimmäinen Garnierin misellivesi miellyttää tuoksun puolesta näistä eniten sen sisältämän ruusuveden takia. 


Vartalotuotteissa kulutettu loppuun kaksi suihkusaippuaa joista pidin kummastakin, mutta siirryn tositarkoituksella palasaippuoiden käyttäjäksi joten jäänee yhä useammin hyllyyn. 

Tokmannin vartalovoiteet on hyvä ja halpoja, Skin Menun voiteet tuoksuvat herkullisilta. Hankin varmasti toistekin kun edelliset loppuu. Erityismaininta tuubista josta saa puristettua helpoiten viimeisetkin rippeet ulos.

Hth hajusteeton dödö herkkäihoisille on niitä harvoja marketin deodorantteja josta kainaloni eivät ärry, olen kuitenkin siirtynyt käyttämään glykolihappoa estääkseni hienhajua joten tämä jää samaten hyllylle ellen reissun päällä tule tarvinneeksi.


Heliocaren aurinkosuoja, Cosnaturen kasvoseerumi ja vahva hyaluronihappo löytyvät jatkossakin kylppärin peilikaapissa. The Ordinaryn niacinamide plus sinkki-seerumi jäänee hankkimatta uusiksi, ihan vain koska ihoni ei kaipaa täsmähoitoa siihen mihin tuo parhaiten muilla soveltuu.


Lopuista sekalaisista vain Catricen kulmaväri ja jalkavoide löytää tiensä koriin jatkossakin. Kahdet tuoksut kulutin vaivalla loppuun ja glittersuihkeelle oli käyttöä vain harvoin.

Yhteensä 26
 2022 ostolakon yhteenlaskettu tulos = 166

Loppusanat
Tyhjennettävää löytyy vielä joten työtä riittää. Viime vuoden aikana turhauduin kuinka monta tuotetta tunnuin käyttävän puoliväkisin loppuun ja yllätyin kuinka helppohoitoinen oikeasti olen. Tällä haasteella kuitenkin kartoitin onnistuneesti tottumuksiani ja sain kaappeihin runsaasti tilaa. En näe heti syytä lähteä shoppailemaan lisää täydennystä, käytän kiltisti sen mitä tällä hetkellä on kierrossa ja hankin sen mukaan mitä tarvitsen. Hienosäätö on loputonta, mutta olen nykyiseen rutiiniin oikein tyytyväinen. Vähemmän on enemmän. Tarkempi on parempi.

Kiitos seurasta, jatkamme uusin opein!

Comments