Ostolakossa 2022: Loppukesän tyhjät ja muuttosiivousta


Tyhjennystahti laantunut, kuluneen neljän kuukauden ajalta "vain" 34 tyhjää + 9 poistoon mennyttä eli yhteensä 43 kappaletta. Totta puhuen alan kyllästyä purkkimäärän näkemiseen. Se tyytyväisyys kun saan yhden lisää tyhjäksi on palkitseva, mutta lopputuloksen todistaminen lannistaa hieman. En oikeasti tarvitse tätä kaikkea ja vaikka rakastan kosmetiikkaa en rakasta kaikkea kosmetiikkaa. Joukossa jonkin verran tuttuja ja pitkään perässä roikkuneita. Muutamakin joita ei kosmetiikaksi voi laskea, mutta joista haluan sanoa pari sanaa. Vaikka tähän määrään kului jo useampi kuukausi ja olen onnistuneesti vältellyt uuden hankkimista, turhauttaa silti kuinka monen kohdalla en ole taaskaan erityisen vakuuttunut. Minimalismi ei houkuta toisin kuin optimointi, olen tämän operaation myötä löytänyt selkeät suosikkini ja se on ollut melkoisen kahlaamisen tulos. Käydään vielä loppuvuosi läpi ennen kuin tehdään lopulliset johtopäätökset.


Lähestulkoon pelkästään puhdistan kasvot misellivedellä suurimman osaa päivistä jos ei käy suihkussa. Aamuisin en tarvitse mitään erityistä puhdistamista ja kevyempi ehostus samaten lähtee iltaisin helposti. Tuntuu että pesemällä kasvoni lavuaarissa tuhlaan valtavat määrät vettä ja kastun samalla hihoja myöten joka aistiyliherkkänä on lähes sietämätön tunne. Samoin Ranskassa oleskellessa juokseva vesi ei ole yhtä puhdasta kuin mitä se täällä Suomessa. Kertakäyttöisten vanulappujen sijaan yritän vielä etsiä parempaa vaihtoehtoa.

-Honey Age by Cien Face Serum with Manuka Honey Extract & Vitamin E
Lidlen hunaja-kasvoseerumi oli enemmän kevyt emulsio ja lasipakkaus kömpelö. Korkkia ei saanut helposti irti joten sitä ei ikinä viitsinyt laittaa kokonaan kiinni, pumppu toimi mutta tuotetta jäi pohjalle jota ei sieltä saa pois rikkomatta koko pulloa. Tuote itse ei säväyttänyt ja tuntui kuivuvan joidenkin muiden tuotteiden kanssa oudosti ja alkoi kesiä pois. Ihan perushyvä kosteuttava emulsio tosin siirtäisin katseeni toisaalle.
 
-Essence My Power Air kasvosuihke
Essencen kesäkampanjatuote. Ruusuvesipohjainen kasvovesisuihke johon oli lisätty ruusukvartsia. En käyttänyt tätä kasvoille ollenkaan sillä epäröin ajatusta kristalleista ihonhoidossa peläten joidenkin epäsuotuisten mineraalian liukenemista tuotteeseen. Tuote oli kaunis heräteostos ja tuoksui ihanasti ruusuvedelle, käytinkin sitä enemmän ilmanraikastamisena. Kivet otin talteen.
 
Yövoide joka oli hyvässä tarjouksessa poistolaarissa. Ei erityisen raskas tai öljyinen yövoiteeksi, tuntui käytössä enemmän apteekin Humektan perusvoiteelta pullon ulkonäköä myöten. Tuoksu melko neutraali luonnonkosmetiikalle tyypillinen. Perushyvä kosteusvoide arkikäyttöön, itse hankkisin ennemmin sitä perusvoidetta.


-Catrice Lash & Brow Boost ripsiseerumi
Tämä ehkä aavistuksen virkisti ripsiä, mutta ero ei ollut niin näkyvä että jaksaisin tätä käyttää toistuvasti. Jos haluaa kokeilla edullistä ripsiseerumia niin tätä kannattaa kokeilla, ei ärsyttänyt omia silmiä ja helppo käyttää. Jätän sen silti pois omasta rutiinista ylimääräisenä askeleena ja käytän ennemmin vaikka perinteistä risiiniöljyä ripsien hoitoaineena.
 
Samat tuntemukset tämän kuin ylläolevankin kanssa. Tuntuu ylelliseltä omistaa tuote niin sanotusti joka vaivaan ja paikkaan, muttei mullistanut maailmaani jolla oikeuttaisi olemassaolonsa. 
 
Mascara joka lupaa semipermanentin tuloksen värjäämällä omia ripsiä tummemmiksi jatkuvassa käytössä. Tämä efekti jäi huomaamatta mutta pidin ripsiväristä muuten paljon. Se on ollut niitä harvoja jotka eivät saa silmiäni vuotamaan. Hinta myös kohtuullinen, hankkinen uudestaan.
 
Lempihuulikiiltojani. Nämä NYXin kiillot ovat vaikuttavan kimmeltäviä etenkin auringonvalossa ja silkkaa rakkautta. Hintakin kohtuullinen. Hankin varmasti uudestaan.


Punaisuutta lievittävät silmätipat vaikka valokuviin, ei jatkuvaan käyttöön. Toimii.
 
-Artelac silmätipat
-Silmätipat tarjouslaatikosta
En tiedä miten pärjäisin ilman.


Helppo käyttää, miellyttävä tuoksu ja kevyt suihke. Aurinkosuojan tehosta en voi mennä varmaksi, mutta muutama kaveri hankki itselleen ihastuessaan siihen. 
 
Doven suihkusaippua josta ei ole mitään erityistä sanottavaa, tuoksu hyvä. Tuskin ostan uudestaan siirtyessäni enemmän palasaippuoihin.
 
-Pisara Tyrni suihkusaippua
Edullinen Tokmannin suihkusaippua joka tuoksuu aivan ihanalta. Tätä saattaisin hyvinkin ostaa jemmapulloksi, käsisaippuaksi tai vierasvaraksi. Iso pullo maksoi vain euron.
 
-Essence Vintage Beach multi-purpose vartaloöljy
Hankala pumppupullo joka jumittui, jäi sellaisenaan käyttämättä kun siirsin eri pulloon toisen vartaloöljyn joukkoon. Miellyttävä tuoksu.
 
-Cien Sakura käsirasva
Ikivanha käsirasvatuubi Lidlestä käsilaukun pohjalta jonka sain vihdoin käytettyä loppuun. Sopivan kokoinen juuri mukaan otettavaksi. Sakuraversion tuoksu melko voimakas, mutta muutoin miellyttävä. Saatan hyvinkin hankkia uudestaan mikäli niitä vielä myydään ja käsirasvalle on sillä hetkellä tarvetta.


-Lovemore My Sweetheart & Cherrylicious EDP
Edullisia lapsellisen makeita pieniä parfyymipulloja. Tuoksui hieman joltain lääkemäiseltä makeutusaineelta. Vahvan esanssinen ja tuoksuivat keskenään lähes samalta. 


-Rituals hoitoaine x3
Joltain hotellireissulta mukaan otettuja. Tyhjensin vanhaan hiusnaamiopurkkiin jonne puristan kaikki hoitoaineiden jämät luoden Frankensteinin hiusnaamion.
 
Hyväksi todettu rakennepaikkaava tuote ja edullisempi vastine Olaplexille vaikken ole jälkimmäistä käyttänyt. Hankkinen joskus uudestaan kun tuntuu sille tarvetta.
 
Siirsin toiseen pulloon käytön helpottamiseksi. Siloittaa hyvin loppuhuuhteluna hiusta ja voi hyvin toimia joillekin tavallisen hoitoaineen korvaajana. En kuitenkaan koe itselleni tarpeelliseksi enkä kovinkaan riittoisana. Käytän ennemmin perinteistä kotikutoista etikkahuuhtelua silloin tällöin. Vadelmainen tuoksu tässä on erittäin miellyttävä.
 
-Cien Nature's Beauty Argan Oil shampoo & hoitoaine
Tuttuputtu ei petä ikinä. Tykkään.


Klassikko. Oikein hyvä hiuslakka kevyeen kiinnitykseen ja kiva matkakoko. Pakko hankkia kuitenkin hajusteettomana koska alkuperäinen versio haisee myrkyltä.
 
Tämä on hyvä ja nykyään tummatukkaisena suosin Batisten kuivashampoista eniten tätä. 
 
-Cien Dark Hair kuivashampoo
Lidlen versio on ihan yhtä hyvä ja hieman edullisempi. 
 
Luottotuote ollut hiuksilleni jo ties kuinka kauan. Olen käyttänyt tätä joka ainut kerta hiuspesun jälkeen ja on samaa tuoksusarjaa kuin mitä tykkään käyttää shampoona ja hoitoaineena. Todella todella riittoisa, en tiedä kuinka monta vuotta on kestänyt saada tämä tyhjäksi. Olen hankkinut jo toisen tilalle ja iloitsen siitä.
 
-Down under Fruit Kicks ponnekaasuton hiuskiinne
Tämä antoi kivasti rakennetta ja pitoa. Unohdin tuotteen käytön pitkäksi ajaksi koska hiuskiinteet tuntui tekevän hallaa omalle hiuslaadulle. Tämä toimi rakennesuihkeen ja hiuslakan välimuotona yllättävän hyvin olematta kuitenkaan sitä tai toista. Ponnekaasuttomia hiuskiinteitä ei näy enää yhtä usein hyllyissä kuin joskus, täytyy pitää silmät auki.


Ihan ehdoton omiin hiusöljysekoituksiin.
 
-Eteerinen teepuöljy
Vanha kunnon teepuuöljy. Antiseptinen ja monikäyttöinen.


Kun hankin oman pesukoneen halusin jostain syystä ehdottomasti käyttää huuhteluainetta koska sitä ei ikinä käytetty kotona, sitten kuulin kuinka huonoa se tekee koneille ja vaatteille. Sitten kokeilin pesuetikkaa ja totesin siitä saman kuin aiemmin mainitusta etikkahiushuuhteesta. Teen ennemmin jatkossa itse.
 
Jeesaa unensaantiin, samalla antioksidantti. Uni on tärkeää kauneudelle samoin antioksidantit. 

 = 34 yhteensä.

Poistolaatikkoon kertyneitä luovutin naapurille joka otti ne ilomielin vastaan. Koin tuotteiden sopivan hänelle selkeän luonnonkiharaisena paremmin ja muutenkin kiva kun saavat käyttöä.
 
Peel Off naamio joka kuivuu todella tiukkaan naamaan kiinni, sen repiminen irti tuntuu enemmän epiloinnilta. Paikallisesti käytettynä toimiva karvanpoistoon, muutoin mielestäni aivan liian kivulias käyttää kasvoille.
 
Tällä korosti kivasti omaa luonnollista kiharaa kunhan oppi käyttämään. Oma tukkarutiini on kuitenkin niin pelkistetty nykyään että tuskin tartuin siihen enää ja annoin siksi eteenpäin. 
 
En tajunnut en osannut ja tuntui lähmäiseltä. Jollekin kiharapäälle varmasti parempi vaihtoehto kuin minulle. Tämä kaipasi kaverikseen muistaakseni lämpöä enkä itse juuri sitä käytä.
 
Hyvä vartaloemulsio mutta tuoksu niin tunkkainen etten pystynyt sitä käyttämään joten annoin lahjaksi.
 
Tilasin joskus satsin Revolutionin poskipunia ja melkein puolet niistä oli toistensa duplikaatteja. Eroa ei niiden välillä näkynyt kuin nettikaupan sivuilla. Tunsin itseni hieman huijatuksi. Annoin kopiot eteenpäin koska en tee kahdella samalla mitään.
 
Nämä on hyviä etenkin luomivärin pohjustamiseen. Vedenpitäviä, levittyy hyvin ja kauniit sävyt. Tämä kyseinen sävy oli kuitenkin itselleni liian kylmä ja kalpea joten luovutin pois.
 
-Catrice peiteväri
Pidän Catricen peiteväreistä noin yleisesti, tämä oli kuitenkin itselle käytössä liian paksua.
 
-Essence Vintage Beach suolasuihke hiuksille
Suolasuihkeet on luonnonkiharoille hyviä. Tämä tuoksui hyvältä mutta suihkutti tuotetta huonosti, Pirkan versio on parempi. Annoin kaverille kokeiltavaksi jos tämä löytäisi siitä itselleen hyvän.
 
-Cien deodoranttisuihke
Superherkkäkainaloisena tämän käyttö sopi paremmin jaloille. Sopivan deodorantin löytäminen on itselle vaivalloista. Välillä pitkään sopinut herkän ihon hajusteeton deo alkaa ärsyttämään ja joudun etsimään uuden tilalle. Tämä se ei ollut.
 
-Kumiankka
Kumiankka ankka kuminen kumiankkainen.
 
= 9 yhteensä.

 
Lopputulos = 43
 Näiden päivitysten luomiseen menee ihan oma määrä työtä. Ensin pitää käyttää tuote loppuun ja sitten jemmata talteen. Sitten kuvata kaikki ja merkitä jokainen erikseen ylös, jonka jälkeen muistella mitä niistä oli alunperin mieltä. Pelkästään jo päivittämisen osalta toivon itselleni maltillisempaa kulutustottumusta. Kun vien tämän tyhjennysoperaation loppuun asti taputan itseäni olalle ja lupaan etten ryhdy koskaan samanlaiseen. Ollen kuitenkin kiitollinen kokemuksesta ja päätöksestäni aloittaa tämä. Kosmetiikkabloggaajan ura tuskin aukeaa sillä tuotteiden virtaus jatkuvaan sisältöön täytyy pysyä vakiona ja en taida haluta sitä. Katselen mielelläni videoita kun kauneusgurut avaavat vuorta PR-paketteja ja kaivaa niistä esiin kaikkea ihanaa, mutta ei kukaan pysty sellaista määrää kuluttamaan itse tai antamaan lyhyen käytön perusteella hyvää arviota. En kieltäytyisi lahjoista, mutta ajatus että veisin tätä blogia siihen suuntaan ei tule toteutumaan. Kauneudenhoidosta kirjoittaminen on paljon muutakin kuin tuotteiden arvostelemista ja kosmetiikkavalintojensa esittelyä. Tämä on puhtaasti henkilökohtaista kartoitusta jonka ultimaattinen tavoite on löytää se täydellinen yhtälö tai kaava omaan käyttöön. Totta puhuen tämän sorttinen viivästyttää sitä kun ensin täytyy tyhjentää että pääsee itse asiaan, mutta se on tärkeä vaihe. Loppu häämöttää sillee hyvällä tavalla. Olen viemässä vuoden alussa aloitettua juttua loppuun joka itsessään on muuttunut aihetta tärkeämmäksi. 
 
On kivaa kirjoittaa erityismielenkiinnonkohteestaan.

Comments