DIY magneettinen meikkipaletti + Colourpop luomivärien depottaus

Sain puoliltäöin inspiraation alkaa rakentelemaan omaa magneettista luomiväripalettia kun tajusin että minulta löytyy siihen kaikki tarvittava. Tämä on ollut ajatustasolla työn alla pidemmän aikaa siten että pidän silmäni auki jos vastaan tulee sopiva rasia ja askartelutarviketta. En halunnut tilata moista uutena koska se vaikutti riittävän helpolta toteuttaa itse ja kaiken minkä voi kustomoida on niin tehtävä.

Olen joskus kirpputorilta löytänyt tällaisen simppelin vaaleanpunaisen nenäliinarasian peilillä jota kanniskelin pitkään käsilaukussa sisältäen blottauspapereita nopeaa ehostusta varten liikenteessä. Liimasin joskus kanteen askartelusydämen koska se sopi siihen väriltään ja avustaa miten päin rasia kuuluu avata.

Tajusin sen olevan täydellinen tähän tarkoitukseen ja aloin suunnittelemaan mitä kaikkea sen toteuttamiseen tarvitaan. Olen tehnyt vuoden aikana muutamia Colourpop-tilauksia ja heidän luomiväripaletteja on alkanut kertymään laatikkoon. Niiden joukosta on noussut selkeitä suosikkeja ja visioin että voisin niistä yhdistellä itselleni ideaalin kokonaisuuden. Minulle nimittäin selvisi hiljan että Colourpopin luomivärinapit ovat magnetisoituja ja niiden irrottamiseen riittää joko vahva magneetti tai kuten itse, hivutan kynsisaksien kärjen pahvin ja metallinapin väliin josta sen saa helposti nostettua. Kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei turmele itse luomiväriä.

Rasiassa on irroittettava "aukko" josta kuuluisi nostaa itselleen nenäliinoja tai niitä blottauspapereita. Ajattelin sen toimivan hyvänä matkasuojana ja pitää peilin puhtaana. Joten leikkasin vanhasta Colourpopin Barbiepaletin pahvipakkauksesta kannen irti sopivan kokoiseksi jotta se mahtuisi peittämään aukon. Muuta ei ollut kiinnittämiseen kuin jesaria, mutta se tuntu toimivan ihan hyvin.

Jätin Barbielogon suojuksen sisäpuolelle näkyviin ja aukkopuolelle etsin kokoelmistani pari sievää kiiltokuvaa pilkistämään ihanasti aukosta aina avatessa. Jotta suojuksen nostaminen olisi helpompaa leikkasin pätkän liilaa nauhaa jonka kiinnitin vastaavasti muovin ja pahvin väliin pienellä palalla ilmastointiteippiä. Ihan ehdoton askel ettei tarvitse räpeltää kuoren kanssa joka kerta. Nauha jäi hieman liian pitkäksi joka auttaa pitämään rasian paremmin suljettuna.

Ensin etsin erilaisista askartelukaupoista magneettilevyä, mutta sitten hoksasin että jos luomivärinapit ovat magnetisoituja niin silloinhan paletti sisältää pohjan mihin ne voi tarttua. Joten päätin hieman epävarmana uhrata yhden Colourpopin paleteista repimällä pahvipakkauksen rikki ja sieltä tosiaan löytyi alta juuri oikeanlainen magneettilevy joka oli sovitusta ja leikkaamista vaille hyvä. Tämänkin kiinnitin ilmastointiteipillä pohjaan ja ainakin voin luottaa nappien pysyvän levyssä kiinni. Valmiiseen magneettipalettiin mahtuu 12-13 kpl pyöreää metallinappia.

Sitten alkoikin hauskuus. Otin esiin kaikki Colourpop-luomiväripalettini ja irrottelin varovaisesti kynsisaksilla ehdottomat lempparini joista rupesin kasaamaan erilaisia väritarinoita. Kävin mielessäni läpi yleisimmät lookit joita teen ja minkälaisia olen miettinyt tälle sesongille. Yritin rakentaa monipuolisen ja hyvän värijärjestyksen joka inspiroi tekemään erilaisia mukavia tyylejä. Tulin samalla tietoisemmaksi valinnoistani ja omasta värimaailmastani. Teen arkisin aika yksinkertaisia silmämeikkejä joihin käytän kerralla 2-3 eri väriä joten yritin rakentaa valmiita pystyrivejä sitä ajatellen.

Ihka ensimmäisessä kustomipaletissani on tällä hetkellä lämmintä ruskeaa ja kultaa, tummaa varjostukseen ja vaaleaa korostamiseen, yksi sinertävä duochrome, persikan, pronssin ja vaaleanpunaisen sävyjä. Olen erittäin tyytyväinen asetteluun joka tuo valmiiksi ihanista luomiväreistä aivan uusia mahdollisuuksia yhdistelyyn. Saan kaikille varmasti paljon enemmän käyttöä ja rohkaistun kuluttamaan niitä loppuun asti. Pidän myös tosi paljon ajatuksesta että voin halutessani rakentaa uuden paletin eikä tarvitse kuljettaa useampaa mukana. Tästä tuli tosi kiva enkä malta tehdä ekaa meikkiluukkiä käyttämällä näitä!

Comments