Uudet hankinnat - Maaliskuu


Maaliskuussa annoin enemmän periksi ja tein hankintoja! Lasken yhteissummaan kaiken minkä olen ostanut aikomuksena käyttää kauneudenhoitoon vaikka ne soveltuu toiseenkin tarkoitukseen, esim. ruoanlaitto. Minun määritelmä perustuu omaan turhamaisuuteeni enkä siksi erottele näitä toisistaan jotta pysyisin mahdollisimman rehellisenä itselleni. Toki voisin yhtä hyvin laskea oliiviöljyn ja kahvinpurut joukkoon mukaan, mutta tiedän hankkineeni ne ensisijaisesti keittiötarpeeksi kun taas nämä seuraavaksi luettelemani kylpyhuoneeseen.

Tein hankintoja myös hyvien tarjousten kohdalla ja taitaa olla että lähes kaikki ovat olleet hyvässä alennuksessa. Yksi hutiostos mahtuu silti joukkoon. Kun merkitsen ostoksiani ylös niitä tehdessäni tällä tavoin, olen selvillä paremmin kuinka pienetkin kertaostokset kertyvät pitkin kuukautta ja lopullisen kokonaissumman kohdalla arvioin kannattiko se. Iso osa näistä on tilalle hankittuja edellisten loppuessa  hyvän tarjouksen tullessa vastaan, joten siltä osin olen tyytyväinen. Parantamisen varaa löytyy aina joten käydään läpi.Tilaus Ruohonjuuresta. Sarviapilansiemeniä voi käyttää idätykseen ja mausteena, mutta itse halusin kylmäuuttaa kotona sarviapilaöljyä hiuksille ja rintahierontaan. Sarviapilauutetta tilasin mielenkiinnosta vertaillakseni onko se parempi käyttää ja nyt käytän kumpaakin yhdessä. 

Kookosöljy sopii vastaavasti ruoanlaittoon, mutta tämän hankin tarkoituksella vartalolle. Sitä mukaan kun saan käytettyä vartalovoiteita pois, siirryn yhä enemmän käyttämään kookosöljyä koko kropalle. Se on ihmeellistä ja tekee ihosta superpehmeän. Sopii myös hiuksiin.  

Amlajauhe 2.65e

Prisman emotion tyhjensi hyllyjään ja nappasin nämä kaksi mukaan -70% alennuksella. Nämä ovat kasvijauheita joita moni sekoittaa hennan joukkoon muuttaakseen sävyn lopputulosta, mutta toimivat sellaisenaan hiushoitona. Amla on yleinen yrtti Intiassa hiustenhoidossa ja Cassia tunnetaan toisella nimellä väritön henna. Haluan siirtyä hitaasti kohti luonnonvärejä jo ihan niiden hiustenlaatua parantavien vaikutusten takia. 


Kosteuttavat silmätipat 2.50e

Tokmannin puhdistuemulsio salikassiin ja tarjouspöydästä mukaan punaisuutta ehkäisevät silmätipat joista en vielä tiedä sanoa toimivatko samoin kuin kosteuttavat. Apteekin halvin tekokyynel on siinä 6-7e välillä joten aattelin ettei hinta ainakaan harmita tuossa. 


Cien Nature's beauty hiusnaamio 2.65e

Koska täällä hehkutan alituiseen saman Lidlesarjan shampoota ja hoitoainetta, en voinut jättää tätä hiusnaamio uutuutta hyllyyn. Tuoksuu samalta kuin sisarensa ja jää nähtäväksi yltääkö yhtä hyväksi.


Mansikka huonetuoksu 2.95e

Mansikkainen huonetuoksu Tokmannilta. Vein tämän työhuoneelle koska joudun kissan takia välttämään hajusteita kotona. Citymarketin tarjouspäiviltä nappasin puhdistustuotteita kasvoille ja vartalolle. Vaahtoputsari naamalle aiemman tilalle ja C-vitamiinia sisältävä misellivesi puhdistukseen. Jäin vuosia sitten Ranskassa koukkuun misellivesiin koska vesijohtovesi siellä ei tuntunut kovin hyvältä päivittäiseen pesuun. Suomessa asia on tyystin eri ja käytän misellivettä täällä maltillisemmin, en halua kuluttaa ylenpalttisesti vanulappuja jos vain mahdollista. 

Mielenkiintoisin ostos on kuitenkin aktiivihiiltä ja salisyylihappoa sisältävä palasaippua vartalolle joka lupaa ehkäistä epäpuhtauksia. Rakastan salisyylihappoa kuorintana etenkin vartalolle, sillä tuo yläselkäni on taipuvainen akneen ja kaipaan jatkuvasti sille sopivaa saippuaa. Kaikkien hehkuttamaa Neutrogenan suihkusaippuaa ei ole Suomessa juuri missään myynnissä, olen sitä kerran tilannut ja siitä pitänyt. Tämä kuitenkin vie voiton ollessaan pakkaukseton ja odotan siltä paljon.


Kuukauden huti oli tämä -40% alessa ollut L'Orealin kasvoseerumi joka sanoo sisältävänsä 10 % glykolihappoa ja retinolia. Aktiiviaineet miellyttää kovasti, mutta tehdessäni lisätutkimusta (joka olisi pitänyt suorittaa aikaisemmin) selvisi että sen sisältämä sulfonihappo raaka-aineena ei ole se kaikkein parhain ja sain minut empimään käyttöä. Lahjoitin sen äidille joka suostui ottamaan vastaan. 
Cien Gold Kaula-ja dekolteevoide 5.99e

Lidl-kosmetiikan ystävänä ostin tämän kokeiluun ja totesin että tuubi on ihan valtava. Tuotetta on suuri määrä, paljon enemmän kuin osasin odottaa. Siitä riittää oikein hyvin kasvoilta koko kaulan alueelle. Tämä vähän yllätti ja jäämme testaamaan lisää.


Cien Dark Hair kuivashampoo 2.09e

Tämä oli myös Lidlin uutuuksia. Hyllyssä oli jäljellä enää tämä yksi tummille ja toinen vaaleille hiuksille tarkoitettu kuivashampoo. Käytän kuivashampoota eritoten otsatukkaan ja nyt kun hiusväri on tummempi en kaipaa sitä harmaan puuterista jälkitulosta. Tämä vaikutti lupaavalta jo hinnankin puolesta. Cienin muut kuivashampoot ovat olleet ihan hyviä kaikki.

Yhteensä 69.30e

En tiedä onko tuo paljon vai vähän. On se aika paljon siihen nähden että voisi olla vähemmän jos olisin osannut välttää hutihankinnan. Olen silti summaan tyytyväinen koska mielestäni säästin. Heräteostokset jäi vähemmälle, tein hyviä tarjouksia, hankin uutta loppuneen tilalle, valitsin aiempaa useammin pakkauksettoman ja siirryin lähemmäs luonnonkosmetiikkaa. Muutos on hidas ja työläs, haluan etusijassa tuotteita jotka toimii ja joista nautin. Palasaippuat ja iso lasipurkki kookosöljyä ovat hyvin riittoisia, niilläkin vähennän purkkikuormaa pitkälle.

Tästä kuusta osaan sanoa ennalta että hankinnat painottuu kesään eli ainakin uutta aurinkosuojaa ja itseruskettavaa tiedossa. Uusia tuoksuja tai meikkejä ei ole ostoslistalla vielä pitkään aikaan, ei ole tarvetta. Kaikki riippuu siitä mitä kulutan huhtikuussa loppuun, on jo aika hyvä arvio olemassa mitkä. En tee tavoitteita muuta kuin lisäharkintaan panostamista. Ou jee.

Comments