Poistettuja eli jatkoon menneitä - Kokoelman kevätsiivousta


Tyhjennysoperaation myötä joutuu kohtaamaan että joitakin tuotteita ei millään saa kulutettua loppuun vaikka kuinka haluaisi. Syitä on monia ja vaihtoehtoja vähemmän. Joko annan tuotteen seisoa käyttämättömänä uskotellen itselleni että jonakin päivänä rakastun siihen, tai lahjoitan eteenpäin taholle joka arvostaa sitä enemmän. Ensimmäisen vaihtoehdon kohdalla päädytään alkuvuoden tilanteeseen jossa purkinjämien määrä ylittää käsityskyvyn ja vannon ostolakkoa kunnes on fyysisesti tilaa täydennykselle. Tai sitten annan pois jollekin joka ei ole yhtä villiintynyt kosmetiikasta kuten minä ja saa kokeiltavakseen jotain mihin ei oma-aloitteisesti sijoittaisi. Jälkimmäinen on parempi kuin inhokkituotteen turhautunut vihakulutus. Käydään siis läpi miksi nämä eivät ihastuttaneet minua.


Tämä pieni hajuvesi tuli kaupanpäällisiksi Yves Rocher-tilauksen mukana joten ei tuoksuna ollut omavalintainen ja todennäköistä ettei miellyttäisi. Tämä ei ole huono, sellainen femme fatale-henkinen jossa tuoksuu iiris, patsuli ja neroli. Tumma kukkaistuoksu iltakäyttöön tai joka tykkää klassisemmista hajuvesituoksuista. Itse kallistun makeampiin ja kevyempiin hajuvesiin, se on vain makuasia.

Kevättä ja kesää kohden olen tykännyt sitruksisista ja trooppisemmista tuoksuista, toivoin tästä Body Shopin vartalosuihkeesta raikasta päiväkäyttöön ja kaupassa haistellessa tunnuin alkuun pitävän. Kuitenkin kotikäytössä huomasin että se soveltui paremmin ilmanraikastimeksi kuin vartalotuoksuksi. Suihku oli voimakas ja haju niin vahva että otti henkeen. En saanut tälle näistä syistä käyttöä ja lahjoitin isoäidille vessanraikastimeksi.


Tunnustan hankin tämän Tokmannilta koska lupasi tuoksua vadelmasorbetilta ja vaniljalta. Tavaksi on tullut että varastossa on ainakin yksi purkki muotovaahtoa jota tarvittaessa käytän vaikka föönaan hiukseni äärimmäisen harvoin. Maksoin tästä Fudgen muotovaahdosta kympin verran joka on enemmän kuin normimarkettivaahdot. Halusin pitää tästä, mutta nyt kun hiukseni ovat värjätty tummemmiksi huomasin ikäväkseni että vaahto jätti hiuksiin kuivuessa vaaleita jäämiä jotka näytti hilseeltä. Pidosta ja tuoksusta en sano mitään vastaan, mutta tuon aikaisemman vuoksi en voinut kuin lahjoittaa eteenpäin vaaleatukkaisemmalle jolle tämä ilmiö ei olisi haitaksi. Tämäkin meni isoäidille. Muotovaahtoja tuskin hankin enää uudestaan koska fööninkäyttö on niin mitätöntä että ole luvannut senkin lahjoittaa eteenpäin tarvitsevalle. 


Cien Vitamin Glow Jelly Mask
Näitä Lidlen valikoimissa vaihtuvia ihonhoitosarjoja, tämä C-vitamiinilla itseään myyvä. Tämä hyytelömäinen voidenaamio on jännä tuote. Se yrittänee käyttötarkoituksellaan imitoida korealaisia sleep mask-yövoidenaamioita. Purkki sanoo että sitä voi käyttää myös pikanaamiona kirkastamiseen. Käytin sitä jälkimmäiseen muutaman kerran ja soveltuu siihen paljon paremmin kuin yön yli käytettäväksi. Käytin tätä iltarutiinin viimeisenä askeleena lukitsemaan muun ihonhoidon alleen, mutta jäi ihon pinnalle tahmeaksi kerrokseksi joka ei millään halunnut kuivua. Aamuun mennessä naamaan oli liimautunut kaikki pöly ja kissankarvat. Hoitavasta vaikutuksesta en myöskään tiedä, tuntui että se tukki itsellä ihoa joka ei ole kovinkaan herkkä sellaiseen. Ihan tahmaisuuden ja käyttömukavuuden takia luovutin tämän äidille.


Organic Shopin Body Desserts tuotteista etenkin vartalovoiteista olen pitänyt. Hankin ensimmäistä kertaa brändiltä vartalokuorinnan koska se lupasi tuoksua suklaalta. Tässä ei ole muuta vikaa kuin että on paksua kuin paksuin mämmi ja tekee tuotteen levittämisestä vartalolle erityisen vaikeaksi. Iso osa tuotteesta menee hukkaan kun sitä levittäessä tippuu kylpyhuoneen lattialle ja näyttää kirjaimellisesti ulosteelta. Ensimmäisen kerran jälkeen lakkasin käyttämästä tätä taloyhtiön saunatilassa syystä koska halusin välttyä kiusallisilta syytöksiltä. Tykkäsin paljon enemmän käyttää kotitekoista vartalokuorintaa ja jäi hyllylle istumaan. Luovutin tämän isoäidille ohjeistuksella että sopii parhaiten kovien ja karheiden paikkojen kuorintaan kuten polvet, jalat tai kyynärpäät. Tuotesarja on poistunut useimpien nettikauppojen valikoimasta venäjäboikotin myötä joten se siitä.

Comments