Ostolakossa 2022: Helmikuun tyhjät


Tyhjennysprojekti ostolakkoilun ohella jatkuu, vuorossa helmikuun aikana tyhjentyneet ja kokoelmasta poistetut. Tammikuun tyhjien korkea lukumäärä yllätti ja perustelin sitä monien jämäpurkkien loppuun kuluttamisella. Helmikuun aikana tyhjentyneitä on kuitenkin jopa enemmän - yhteensä 30!

Kasvotuotteita kului loppuun eniten joita tammikuussa ei juurikaan ollut, ja otin hyllystä pois selkeästi vanhaksi menneitä joilla osaksi haluan selittää korkeaa lukua. Taisin kuitenkin innostua purkkien vähenemisestä siinä määrin, että ryhdyin luovaksi tuotteiden käytön suhteen jotta saisin niitä pois nurkista. Se näemmä tuotti tulosta. Sen huomaa jo hyllytilassa, jossain kohdin näkyy tyhjääkin jo.


Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream Kevyt kasvovoide joka tuli sarjan muiden tuotteiden mukana tarjouspaketissa. Sarjan naamaputsari oli viime kuun loppuneissa. En voi suositella. Iholle jäi nahkeen silikoninen fiilis eikä tehnyt sellaisia ihmeitä joilla oikeuttaisin hinnan erikseen ostettuna. Erityisesti inhosin valtavaa pakkausta joka yritti olla ylellisen oloinen. Se vei hirveästi tilaa kylppärin kaapissa ja tuntui vain turhalta haaskaamiselta tuotteen määrään nähden. Kasvorasvana se toimi ihan okei, mut okei ei riitä.

Essence Coffee to Glow kasvosuihke Koska kyseessä on brändin kausituote en voi luvata että tätä löytää enää mistään. Vaikka pullo oli melko pikkainen niin pidin tästä oikeasti aika paljon. Tuote tuoksui karamellikahvilta ja sisälsi kofeiinia. Se tosissaan tuntui shotilta espressoa kasvoille. Tykkään kasvosuihkeista viilentämään ja kosteuttamaan, haluankin etsiä samanlaisen riittoisamman tuotteen vastaavilla raaka-aineilla tilalle. Pieni suihkepullo on söpö ja aion säilyttää sen matkakooksi jotain toista suihketta varten.

Avitcid 0.05% Tämä on ihan sitä itseään eli vahva A-vitamiinivalmiste (tretinoin) jota ei saa kuin reseptillä apteekista. Jos A-vitamiini kiinnostaa ja sen käytön aloittaminen, tarvitsee ottaa reilusti etukäteen tietoa ettei polta naamaansa tai muuta kohtaa itsessään. En ala tässä kertomaan mihin kaikkeen toimii, mutta tämä on kiinteä osa mun ihonhoitoa ja tulen varmasti panostamaan tähän jatkossa yhä enemmän. Vahvaa kamaa.

Cien Nature Sensitive kasvorasva Lidlen luonnonkosmetiikkasarjan manteliöljyvoide kasvoille. Edullinen, vegaaninen, miedon tuoksuinen ja tulee tuubissa. Tämä on oikein hyvä. En voi puhua herkkäihoisten puolesta sillä tässä on silti mieto tuoksu jota en pidä kovin tarpeellisena, mutta tämä on ihan ookoo naaman kosteuttaja sellaista kaipaavalle. Saatan hyvinkin joskus hankkia uudestaan.

Avant Discovery Edit päivävoide Tämä tuli aikoinaan Glossy boxin mukana ja käytin melko vaivoin loppuun. Tämän hinta uutena on jotain satasen luokkaa jota en voi oikeuttaa millään mitenkään. Kylpylämäinen tuoksu, ei mullistanut maailmaani. En osta uudestaan koska keksin sataselle paljon parempaakin käyttöä.

Benton Snail Bee High Content Essence Korealaista kosmetiikkaa. Essence on jotain kasvoveden ja seerumin välimuoto jota käytetään ihonhoitorutiinissa niiden välillä. Edullinen ja riittoisa, mutta pidän COSRX vastaavasta hippa enemmän joten hankkinen jatkossa sitä kun se seuraavaksi loppuu. Etanaseerumi kalskahtaa monelle varmasti kummalta, mutta on melkeinpä omia lemppari raaka-aineita ihonhoidossa. Kuten voi päätellä kyseessä ei ole vegaaninen tuote. 

Purito Pure Hyaluronic Acid 90 seerumi Korealaista kosmetiikkaa. Korkean pitoisuuden hyaluronihapposeerumi (90%). En ole merkistä niin tarkka, kunhan HA-pitoisuus on mahdollisimman korkea. Tämän kyseisen myynti suosikkikaupassani on toistaiseksi lakannut enkä viitsi tilailla kalliimmalla muualta joten kokeilen todnäk toista merkkiä seuraavaksi. Voin silti suositella jos joku haluaa kokeilla. Onneksi tätä on minulla varastossa vielä yksi purkki. Suhteellisen riittoisa. Ostan uudestaan mikäli tulee taas myyntiin.

Yves Rocher Micellar kasvovesi Näytepullo misellivettä. Toimi kuten misellivedet toimii. 

IDC Institute C-vitamiini kasvoseerumi Edukas markettiseerumi Citymarketista. Olen tätä muutaman kerran hankkinut koska tykkään sekoittaa puhtaaseen askorbiinihappoon. En tiedä toimivuudesta sellaisenaan, itse sijoittaisin johonkin laadukkaampaan. Sekoituksiin kuitenkin ihan pätevä.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Silmänympärysseerumina mainostettu, soveltuu kuitenkin koko kasvoille. Pullo on todella riittoisa jos sitä käyttää vain ensimmäiseen tarkoitukseen. Hinta on edullinen ja olen tätä toistuvasti ostanut uudestaan. Jatkossakin varmasti myös. 


Lemon Juice & Glycerine perinteinen käsivoide Klassikkotuote. Käytin loppuun jalkarasvana, toimii siis siihenkin. Tämä on etenkin hyvä naamiona kun pukee puuvillakäsineet levittämisen jälkeen. Hankin varmasti uudestaan.

Ziaja Cupuacu itseruskettava vartalovoide Tämä oli listattu viime vuoden lempituotteissa. Sahasin pullot kahtia jotta sain vielä yhden kerroksen verran levitettyä itseeni. Hankin varmana kesäksi lisää.

Cien Nature Sensitive Almond vartaloöljy Lidlen luonnonkosmetiikkasarjan vartaloöljy. Pullo on lasia mikä tuntuu laadukkaalta kädessä, mutta pumppu on vaikea annostelija. Tuote itsessään on hyvä. Käytän vartaloöljyä aina suihkun jälkeen ja näen ostavani tätä uudestaan, mutta siirrän öljyn johonkin helpompaan annostelijaan jota ei tarvitse varoa kuljetuksessa. Sopii myös hierontaöljyksi.

Vita D'or kookosöljy Lidlestä hankittu luomukookosöljy joka sopii myös ruoanlaittoon. Kookosöljy on niitä kestoluottojuttuja joiden kyydistä aina välillä putoan, mutta löydän uudestaan ja rakastun. Se on monikäyttöinen ja vähän taianomainen. 


Yves Rocher Passionhedelmä & Inkivääri suihkugeeli Ihanan tuoksuinen suihkugeeli jonka kulutin loppuun käsisaippuana. Pesee puhtaaksi muttei mitenkään erityinen.

Cien Rose Argan suihkuöljy Lidlestä hankittu kosteuttava suihkuöljy. Jos tätä saisi isommassa pullossa ja eri tuoksuisena niin hankkisin varmasti uudestaan. Käytössä pidin paljonkin.


Herbina Syväpuhdistava shampoo Erinomainen syväpuhdistava shampoo jota olen hankkinut aina uusiksi edellisen loppuessa. Tuoksuu ihanalta ja kotimaisuudesta plussaa.

Herbina Sulfaatiton 3in1 shampoo En oikein löytänyt tämän pointtia. Varmasti hyvä sellaiselle joka etsii sulfaatitonta shampoota hiuspesuun, mutta tätä tuntui kuluvan enemmän kerralla. Jollekin lyhempitukkaiselle varmaan parempi kuin mun puoliselkään yltäviin. 

Cien Nature's Beauty Argan hoitoaine Lempihoitis joten näitä tyhjenee jatkossakin.

L'oreal Casting Creme Gloss hiusvärin hoitoaine Värjäsin hiukset hiljan tummanruskeiksi. Olen tunkenut kaikki mahdolliset hoitoaineen jämät yhteen purkkiin jonne tämänkin puristin jotta sain tyhjien joukkoon. 


Schwarzkopf got2b #OhMyNude öljysuihke Halusin kokeilla jotain kiiltosuihketta ja tämä lupasi hieman pitoa. Aika yhdentekevä tuote. Ei kovin riittoisa, ei minkäänlaista pitoa, tuoksu oli ihan hyvä. Tämä voisi sopia sellaiselle jolla on ohuempi hiuslaatu jolle perinteiset hiusöljyt ovat liian raskaita. 

Surya Brasil Color Fixation jätettävä hoitoaine Tämän myynti on lopetettu aikaa sitten. Aikoinaan ykkösjätettäväni ja vannoin ettei tämä saa koskaan loppua. Nyttemmin siirtynyt lähes yksinomaan hiusöljyjen käyttäjäksi ja koska tämän ostamisesta on kulunut luvattoman kauan puristin loput osaksi hiusnaamiota. Jos tulee vastaan niin suosittelen kokeilemaan, riittoisa kuin mikä.

Schwarzkopf Taft Volume hiuspuuteri Tuuheutta hiuksiin helposti. Hankkinen uudestaan. Identtistä tavaraa kuin parturikampaamoiden kalliimmat versiot. Mielestäni parempi tuuheuttaja kuin vaikka kuivashampoo.

Lanza Keratin Healing Oil Lustruous hiuskiinne Lähti mukaan kampaajalta ja vaikka väittää olevansa viimeistelysuihke niin sanoisin ihan oikeaksi hiuslakaksi. Oikein hyvä, mutta täysikokoisena suht hintava joten jäänee hankkimatta uusiksi.


Loppuun muutamia tuoksuja joista puhun lyhyesti samassa kappaleessa. Ensimmäisenä kirkkaassa pullossa oli Tokmannilta hankittu huonetuoksu joka ei suoranaisesti kuulu kosmetiikkaan. Sitten on Hermes Jardin Apres la Mousson jonka hankin vuosikausia sitten, Hermesin tuoksut ovat upeita tosin hintavia. Sen vieressä Yves Rocherin muinainen myynnistä poistunut vanilja eau de toilette joka tuoksuu enää lähinnä alkoholilta joten laitan poistoon, sen vieressä satunnainen omenantuoksuinen vartalosuihke jonka hankin joskus Ranskasta Jouluna ja alla viimeiseksi Katy Perryn Spring Queen hajuvesi joka oli aivan ihana mutta poistunut myynnistä aikaa sitten.

❅✦❅

Jos tästä jotain opin niin se on käyttää jämät loppuun etteivät jää tylsästi roikkumaan. Selkeästi erottuu heräteostokset luottotuotteista. Tuotteen kuluttaminen loppuun on erittäin tyydyttävää ja kuluneen kahden kuukauden ajalta kosmetiikka hankinnat ovat jääneet yhdellä kädellä laskettaviin. Niistäkin voisin tietty tehdä oman päivityksen että pysyn tottumuksissani paremmin kartalla.

Vaikea nähdä että maaliskuun aikana tyhjentyisi lähellekään näin paljon, mutta samaa sanoin tammikuun lopulla. Ehkä selkeimpänä tässä tulee tajuaminen kuinka paljon oikeasti pidän kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta harrastuksena, siinä määrin että perustin sille oman blogin! Olen minä hassu eläin kun kiinnostuksenkohteina suurimmat on itsensä puunaaminen ja Batman. En näe näiden välillä minkäänlaista yhteyttä ja silti ne elävät harmoniassa yhden otuksen sisällä. Joka tapauksessa olen tähän tyytyväinen. Jatketaan näin eteenpäin!

Comments