Lempituotteet 2021 tai ainakin käytetyimmät + kauneusfilosofiaa

Kasasin alle listan mun tän vuoden tykätyimmistä tuotteista päästä varpaisiin. Aloitan hiuksista jatkaen kasvojen ihonhoidosta meikkiin ja siitä vartalontuotteisiin. Nämä ovat kaikki suhteellisen edullisia ja saatavuudeltaan melko yleisiä, pyrin linkkaamaan mestat joista olen näitä hankkinut. Keskityin listassa tänä vuonna hankittuihin itselle uusiin tai uudestaan löydettyihin tuotteisiin. Panostin paljon kesään joka näkynee listalla.

Biozell Professional BIOPLEX Bonder-tuotteet Näitä ovat shampoo, saman sarjan hoitoaine ja hiusnaamio. Kukin kustansi vähän alle 15 euroa ja olen löytänyt niitä tältä seudulta paikallisesta Hurrikaanista. Näiden kappalehinta on markettituotteiden korkeammasta päästä, mutta yli puolet vähemmän siitä mitä vastaavat Olaplex-tuotteet maksavat. En voi sanoa onko kyseessä hyvä duplikaatti sillä olen käyttänyt vain näitä Biozellin. Kyseessä siis hiusta rakennepaikkaava sarja joka sopii erityisesti käsitellyille hiuksille. Itsellä huomaan että latvat tuntuvat terveemmiltä vaikka on päässyt kasvamaan pitkäksi. Kokeilee ennemmin näitä ensin kuin sijoittaa kalliimpaan merkkiin.

Biozell Professional Texturizing Spray Rakennetta ja volyymiä. Tätä olen käyttänyt pidempään, mutta tänä vuonna se vakiintui osaksi muotoilurutiinia. Olen huono käyttämään muotoilutuotteita hiuslakan ja kuivashampoon lisäksi, niin tässä oikeastaan yhdistyy kumpikin. Saan tuuheutta ja myös tukea, etenkin otsis. Tällä sai pidennettyä kampauksen elinikää, mutta liikaa käytettynä tuntuma on jännän tahmea. Se tekee tismalleen mitä sanoo tekevänsä ja pidän siitä.

The Ordinary Direct Acids Kuoriva kasvovesi jossa 7% glykolihappoa. Pullo on iso, edullinen ja sisältö laadukas. Tätä voi käyttää naamalle, vartalolle ja sisäänpäin kasvavien karvojen ehkäisyyn. Olen käyttänyt lähinnä viimeistelevänä kasvovetenä ja mietona kuorintana. Iho tuntuu käyttäessä selkeästi pehmeämmältä ja ehkäpä auttanut epäpuhtauksiinki. Pidän toimivuuden lisäksi tän monipuolisuudesta ja riittoisuudesta. Glykolihappo on AHA-happo joka herkistää ihoa UV-säteille joten päivittäinen aurinkosuoja on syytä muistaa. 

Cosnature Multi-anti-aging Serum Sea buckthorn Luonnonkosmetiikkaa Tokmannilta. Tuote sanoo olevansa seerumi, mutta koostumus on emulsiomainen ja käytän tätä mun enssijaisena kasvorasvana. Hinta ei huimaa ja tulee hyvässä pumppupullossa joka on siisti ja hygieeninen. Pidän todella paljon raaka-aineista ja käyttömukavuus on priima. Saa ihon tuntumaan hyvältä ja onki ihan mun lemppari. 

Heliocare Color SPF50 Etsinnässä on alituiseen se loistavin aurinkorasva meikin alle. Kesähelteillä tarvii olla suojakertoimet maksimissa ja hyvä ois ettei tuotteita tarvitse kerrostaa liikaa. Kyseessä on värillinen aurinkovoide kasvoille ja korvasin sillä meikkivoiteen kesäksi. Käytössäni oli light-versio joka sopi mulle hyvin ja päivetin itseäni aurinkopuuterilla tarvittaessa. Peittävyys on kevyen meikkivoiteen luokkaa ja tasoittaa kauniisti ihon sävyä. 

Kun levittää aurinkovoiteen kasvoille täytyy antaa sen kuivua itsekseen 10-15 minuuttia jolloin se muodostaa suojaavan kalvon ja jonka päälle on miellyttävämpi levittää loput ehostukset. Sillä välttää rasvaisuuden kun antaa jokaisen kerroksen asettua rauhassa ja varmistaa aurinkosuojan toimivuuden.

Catrice Volume & Lift Brow Mascara Vuoden meikkituotteeksi valikoituu Catricen kulmavärivaha. Sävyvalikoima saisi olla laajempi koska tuote on muuten ihan nappi. Se tosissaan pitää kulmakarvani pystyssä ja paikoillaan saaden näyttämään tuuheammilta enkä välttis tarvitse muuta lisäksi. Tää kamppailee vastaavien kalliiden merkkien sarjassa ja maksaa tosiaan vain vitosen. Se sisältää hoitavia raaka-aineita ja tuntuis toimivan siihenkin. Olen tyytyväinen kulmiini aina kun käytän tätä. Catricea löytyy ainakin Tokmannilta ja eri nettikaupoista.

Emendo Himalajan Suolasaippua Omani taisin hommata Lidlestä, mutta niitä on myynnissä vähän joka paikassa. Pidän kovasti suolojen käytöstä ihonhoidossa kuten Epsom-suola koska ne tuntuu jeesaavan vartalon, etenkin yläselän, epäpuhtauksiin. Suolasaippuaa olen käyttänyt saunoessa. Levitän sitä kostealle iholle ja annan vaikuttaa löylyjen ajaksi. Se kipristelee jännästi ja pitää olla varovainen kun levittää suoraan kivestä koska suolakiteet ovat karheita ja saattavat raapia. Kyseessä on kimpale sitä itseään ja on siten hyvin riittoisa. 

Ziaja Cupuacu Itseruskettava vartalovoide. En halua ottaa aurinkoa, mutta haluan ruskettua. Olen testannut värivaahdot ja sumutteet, mutta tää on yksinkertaisuudessaan paras. Levittyy tasaisesti kuin vartalovoide, kuivuu nopeasti iholle eikä jää tahmeaksi, tuoksuu toffeelta, löytyy marketista, kosteuttaa ihanasti ja päivettää asteittain kuin salaa. Riittää että rasvaa itsensä huolellisesti suihkun jälkeen ja muistaa pestä kätensä, ei tarvitse kintaita tai värioppaita. Tää on helppo sisällyttää osaks viikkorutiinia eikä tarvitse mietti vaikutusaikoja, sävy syventyy käyttämällä sitä useampi päivä putkeen. Mulle riittää tän tummuusaste eikä tarvitse lisätä enempiä askelia ellei halua. Soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Be3 Sun Progressive Spray SPF 50/50+/50++ Halusin kesälle tehokkaan aurinkosuojasuihkeen vartalolle jonka lisääminen on mahdollisimman helppoa. Näistä on toinenkin versio, mutta kumpikin toimii samalla periaatteella eli yhden kerroksen suihkautus lupaa ensimmäisenä mainitun suojakertoimen, toinen kerros lupaa toisen ja kolmas kolmannen. Itellä oli tuo vahvin kerroin ja sitä oli miellyttävä käyttää. Suihkeen sai heitettyä kassiin ja nopeasti lisäiltyä tarvittaessa. Tää tuoksuu vaniljalta ja kookokselta mistä itse pidän kovasti enemmän kuin tavallisen aurinkorasvan hajusta.

Lemon Juice & Glycerine käsivoide Perinteinen ja tehokosteuttava on ollut tänä vuonna erityisen ahkerassa käytössä. Perinteinen imeytyy hitaammin ja olen käyttänyt sitä käsinaamion tavoin. Levitän voidetta runsaasti käsiin jonka jälkeen puen puuvillakäsineet ja annan olla niin pitkään kun siltä tuntuu. Tehokosteuttava imeytyy nopeasti ja soveltuu hyvin käyttöön pitkin päivää. Lienee turhaa mainita erikseen syitä kuiville käsille, mutta näistä oon saanut helpotusta. Pidän että ne ovat toimivia, kotimaisia, edullisia, helposti saatavilla ja niiden tehokulutus ei niiltä osin harmita. Pidän myös sitruunaisesta tuoksusta joka ei jää leijumaan. Kokeilen aika ajoin toisia käsirasvoja, mutta palaan tähän aina.

Skinfood Mint Sparkling Foot Peeling Socks Kuorintasukat, eli puet pakkauksen sukat puhtaisiin jalkoihin ja annat vaikuttaa ainakin tunnin. Sitten tulevien viikkojen aikana luot nahkasi uudestaan. Perinteinen raspaus toimii yhä, mutta tämä on visuaalisempi kokemus. Joitain kuorintasukkia kokeilleena tämä kyseinen on ainoa joka on toiminut kunnolla. Olen nähnyt näitä myytävän ainakin Prismassa ja Tokmannilla suht edullisesti. En korvaisi tällä raspaamista vaan käytän enempi valmistavana osana pedikyyriä kun lähestytään sandaalikelejä.

+ Vire Pitkävaikutteinen Melatoniini 1.9mg Jokeriksi loppuun lisäravinnesuositus jonka sisällytän kauneuskategoriaan, nimittäin pitkävaikutteinen melatoniini ainakin mulla on jeesannu tosi paljon unenlaatuun. Aikasemmin heräilin ainaski kerran yössä, nyt tuntuu että uni on yhtäjaksoista ja syvempää. Uni on supertärkeää, kauneuden lisäksi myös yleiseen hyvinvointiin.

Näen käyttäväni kaikkea näistä myös tulevaisuudessa. Merkitsen samalla itselleni mitkä ovat testattu ja todettu hyviksi etten lähde turhaan metsästämään sitä jotakin vielä parempaa. Kun saatavuus, hinta, toimivuus ja kotimaisuus kohtaa olen enemmän kuin tyytyväinen. Tällaiset luottotuotteet tuppaa häviämään taustalle osaksi tapettia ollen itsestäänselvyyksiä ja tylsähköjä vaikka tekevät juuri sen mitä pitääkin. Teki mieli sisällyttää Bepanthen tästä syystä koska kaikkien ihanien huulinaamioiden ja kivanoloisten rasvapuikkojen jälkeen se vain toimii paremmin kuin mikään niistä. Metallituubi ei ole ehkä se esteettisin tai käytännöllisin, mutta siitä saa näppärästi omaan purnukkaansa ja kestää pitkään soveltuen aivan kaikkeen muuhunkin käyttöön; rohtumista vaikka hiusnaamioon lisättäväksi.

Sanon aina uudestaan että kauneudenhoidossa tärkeintä on säännöllisyys, siksi tällaiset hyvät perustuotteet ovat koko harrastuksen kulmakiviä. Kun satsaa kalliimpaan saattaa alitajuisesti säästellä tuotetta vaikka hyödyt saavuttaa ainoastaan sen käytöllä. Joihinkin hintavimpiin tuotteisiin voi pelkää rakastuvansa koska tiedostaa sen täydentämisen olevan lisämeno. Nää on jänniä psykologisia kuoppia. Samanaikaisesti kauneudenhoidossa korostetaan ylellisyyttä mutta mitä vähemmän ylellisempi tuote niin sen kestävämpi kauneusrutiini. 

Josta päästäänkin, että kauneudessa ja ylellisyydessä on kyse tunteesta. Itsestään huolehtiminen on toiminnallisesti ylellistä ja tuote itsessään voi tuntua ylelliseltä pakkauksen, koostumuksen tai tuoksun osalta riippumatta hinnasta. Kauneudenhoidon toiminnallinen aspekti ravintoa, liikuntaa ja nukkumista myöten on osa itsensä rakastamisen harjoitusta. Miten jokin tuote saa olon tuntumaan fyysisesti on pitkässä juoksussa tärkeämpi kuin mielikuva jolla se itseään markkinoi. Esimerkkinä kun iho on kosteutettu, ei kiristä ja on muutoin rauhallinen niin se ei pakota tiedostamaan itseään alituisesti. Voidetta levittäessä voi tuntua ihanalta ajatus käyttävänsä samaa tuotetta kuin lempitähtensä, se on lyhyt ohimenevä hetki jonka jälkeen jää käytetyn tuotteen vaikutus ja tuntuma. Muutamia tällaisia luxustuotteita voi hyvin sisällyttää satunnaiseen käyttöön, mutta budjettia ei ole syytä venyttää kun tarjolla on paljon yhtä hyviä ellei parempia samalla vaikutuksella ja tuntumalla.

Kauneuden hoitaminen ja itsensä kauniiksi tunteminen juontuu kaikesta muusta kuin mitä siihen tarjotaan. Omasta terveydestään huolehtiminen henkisesti ja fyyisesti on mistä kaikki kumpuaa. Tuotteilla leikitään, tehostetaan, piristetään ja kohdennetaan. Kauneudenhoidossa usein tärkeintä ei ole se mitä tekee vaan se minkä jättää tekemättä. Tärkeintä on tutustua itseensä jotta tietää mitä oikeasti tarvitsee ja tekee jotain itsensä hyväksi joka ainut päivä. Stressinhallinta on alfa ja omega. Älä ota tästä itsellesi paineita. Tämä on hauskaa puuhaa.

Lopuksi vielä muistutus että kauneutensa vaaliminen on radikaalia autonomiaa. Monelle kauneudesta puhuminen tai sen korostaminen itsessään koetaan epähyveellisenä, jotkut mieltävät sen pinnallisena turhamaisuutena jonka moraalisesta rappeumasta täytyy pitää itseään tsekissä. Joku voi sukupuolensa perusteella kokea kauneuden velvollisuutena samalla kun ei mukamas saisi tuoda sitä erikseen esiin. Kauneusbisnes ei ole ikinä koskaan aikaisemmin historiassa ollut näin valtava ja silti ulkonäkönsä eteen puunaaminen nähdään hävettävänä josta taasen kumpuava epävarmuus ja itsetunto-ongelmat ruokkii koneistoa entisestään. Sitä on ikäänku puun ja kuoren välissä jokaiseen ilmansuuntaan revittävänä. Omat suhtautumiset asiaan on varhain muodostettuja ja pinttyneitä joten niiden purkaminen vie aikansa ennen kuin saavuttaa haluamansa kauneuden sieluntilan, viehättävyyden multihuipentuman eli itsevarmuuden. Vannon kautta koivun että se on kaikkien saavutettavissa.

Minä olen kaunis. Sinä olet kaunis. Yhdessä olemme kauniita. Tee jotain hyvää itsellesi tänään.

Comments